Andrei Năstase, Președintele Platforma Demnitate și Adevăr: Bună ziua reprezentanți ai media din Republica Moldova, vă mulțumim că ați dat curs invitației noastre de a participa la această conferință de presă. Este prilejuită de încercările noastre într-un fel eșuate, dacă putem spune, până acuma, de a ne adresa instituțiilor coercitive ale statului pentru a lua act de ceea ce s eîntâmplă în domeniul construcției, reconstrucției, reparațiilor de la vila prezidențială de la Condrița și Președinție.
Platforma Demnitate și Adevăr a adresta mai multe apeluri publice organelor coercitive și factorilor decizionali, inclusiv aparatului președintelui și Cancelariei de Stat pentru se face lumină asupra procesului de reconstrucție a vilei prezidențiale de la Condrița și reparației clădirii președintelui de pe bulevardul Ștefan cel Mare, acest două edificii fiind proprietate publică.
Dat fiind faptul că autoritățile statale au ignorat din nou principiu transparenței în activitatea lor, Platforma Demnitate și Adevăr vine cu urmatoarele constatări:
în conformitate cu articolul 18 din Legea privind asigurarea activității Președintelui Republicii Moldova, cheltuielile pentru executarea prevederilor prezentei legi se acoperă din mijloacele fincnciare și materiale ale Cancelariei de Stat și Aparatul Președintelui, prevăzute în bugetul de stat. Deci legislația în vigoare nu oferă posibilitatea atragerii altor fonduri, fără ca acestea să nu fi fost contabilizate în cadrul bugetului de stat.
Din declarațiile șefului statului, foarte seci și evazive, reiese că la reconstrucția vilei de la Condrița și la reparația clădirii președintelui au fost și sunt utilizate mijloace bănești extrabugetare și de proveniență obscură. Potrivit lui Igor Dodon, lucrările de reparație la președinței sunt finanțate de către Turcia, însă niciun acord internațional pe acest subiect nu a fost aprobat, ratificat și publicat în conformitate cu legislația în vigoare.
Totodată, menționăm că pe paginile oficiale ale Agenției Achizițiilor Publice ale Cancelariei de Stat și Președinției lipsește orice informație despre lucrările de construcție atât la reședința de la Condrița cât și la edificiul președintelui, ceea ce denotă că lucrările au fost efectuate cu încălcarea legislației privind achizțiile publice și nu în baza unor licitații transparente.
Pornind de la acestea, considerăm că președintele Igor Dodon a încălcat flagrant Legea privind asigurarea activității președintelui Republicii Moldova, Legea privind transparența în procesul decizional și Lega privind achizițiile publice, iar în acest context, Platforma Demnitate și Adevăr consideră ca fiind întrunite toate circumstanțele necesare inițierii de către Procurorul General a urmăririi penale și încadrării juridice a acțiunilor șefului statului conform normelor Codului Penal al Republicii Moldova, articolul 243- spălarea de bani, articolul 324- corupere pasivă, articolul 327- abuzul de putere sau abuzul de serviciu, articolul 328- excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, articolul 322 prim- obținerea frauduloasă a mijloacelor din fonduri externe.
Constatând că acest lucru nu s-a produs în condițiile unui stat capturat, cu o procuratură controlată politic și un Procuror General desemnat la comanda lui Plahotniuc prin fraudă, inclusiv cu complicitatea, prin omisiune, a lui Dodon, Platforma Demnitate și Adevăr face un apel către procurorii și ofițerii onești din cadrul Procuraturii Generale și respectiv din cadrul Centrului Național Anticorupție să se autosesizeze și să inițieze un dosar penal pe marginea faptelor expuse.
Prin acțiunile și inacțiunile sale, prin omisiunea de a cere instituțiilor internaționale o anchetă penală în cazul furtului miliardelor și a spălătoriei de 30 de miliarde de dolari ale mafiei rusești, prin utilizarea nestingherită a banilor obscuri și irosirea banilor publici în interese personale, inclusiv prin procurarea unui aparat de fotografiat în valoarea pensiei unui bugetar pentru 13 ani, președintele Dodon face dovada clară că este vasalul și complicele unui regim oligarhic și corupt, care ne ține în captivitate țara. Îndemnăm toți cetățenii să se consolideze în lupta împotriva regimului mafiot Plahotniuc-Dodon, iar pe data de 1 octombrie să ne vedem la protestul organizat de Consiliul Marii Adunări Naționale și forțele politice emergente mișcării protestatare.
La conferința de astăzi participă Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr domnul Chiril Moțpan și vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr domnul Alexandru Slusari. Am să rog să intervină și domnul Slusari la subiectul conferinței de astăzi, ca mai apoi și domnul Moțpan ca mai apoi să ne adresți întrebările care vă frământă.
Alexandru Slusari: Bună ziua cetățenii, bună ziua reprezentanții mass-media. Noi observăm timp de 1 an cum Plahotniuc și Dodon conlucrează foarte eficient pe subiectele care țin de interesele lor politice și mai ales economice. Împărțirea ambasadorilor, judecătorilor, conducerii Moldova-Gaz, împărțirea țării prin schimbarea sistemului electoral. Totodată, acești doi indivizi mimează confruntarea pe problemele care în permanență dezbină prodfund societatea aproape în jumătate cu exerciții, cu mutarea soldățeilor, cu furatul steagurilor, cu desemnarea unei persoane în funcția de ministru al apărării care nici departe nu corespunde acestor criterii. Deci aceste subiecte nu sunt din agenda oamenilor, nu sunt, dacă să facem un top de 10 probleme cele mai importante pentru cetățeni, apoi aceste probleme nu o să intre nici în 15 sau în 20. De ce se face acest lucru? Evident că Plahotniuc are necesitatea de existență a unui simbol, al forțelor antieuropene și antidemocratice și acest simbol trebuie să fie relativ puternic și acest simbol este Igor Dodon și Plahotniuc face tot posibilul pentru a întări acest simbol, să fie pe fundalul lui, să arate ca un alt simbol, unui singur garant al vectorului european, dar pentru a lupta cu acest rău puternic Dodon, el trebuie să treacă țara întrun regim autoritar.
Iată paradigma în care pe noi ne împinge acest tandem. Deși dacă ați urmărit atent declarația care a fost vociferată de către președintele domnul Andrei Năstase, dacă ar exista o dorință autentică de a lupta cu Dodon, argumentele și faptele pentru luptă sunt la suprafață. Nu este cea mai mare problemă în confruntarea geopolitică.
Cea mai mare problemă e că noi avem un președinte corupt, că noi avem un președinte care face niște operațiuni foarte obscure, cu bani obscuri, cu fonduri cu proveniență necunoscută, cu încălcarea mai multor acte legislative, mai multor legi. Și în mod normal, anume pe acest subiect în primul rând trebuie să fie atrasă atenția celor care vor să lupte într-adevăr cu Dodon. Dar Plahotniuc care este un mare generator al corupției în țară nu poate să lupte cu unul din Frakeinsteinii săi pe subiectul corupției, deoarece corupția este apa în care ei pescuiesc. Și încă câteva cuvinte suplimentar la ceea ce a vorbit domnul Andrei Năstase. Taman ieri noi am auzit cum un fanat al lui Dodon, care cândva a fost un mare luptător cu oligarhii Bogdan Țârdea striga că Igor Nicolaevici a distrus schemele obscure cu procurarea energiei electrice. Este un fals, mai mult ca atât, documentele în care noi am intrat în posesie ieri după masă, poate că subiectul e al altei conferințe de presă, astăzi domnul Andrei Năstase a vociferat doar un singur capăt de acuzare dar iată aici este al doilea subiect foarte interesant legat de activitatea domnului Igor Dodon în calitate de ministru al economiei în 2008, informația oficială care societatea civilă a primit de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică pentru anul 2008 și noi vedem că ideea cu firma intermediar nu este în evidență de după 2009. Iată noi vedem în 2008 cand ministru al economiei a fost Igor Nicolaevici Dodon, începând cu mai 2008, Republica Moldova începe a procura energie electrică de la o firmă EnergoPartneor, o firmă off-shor, o firmă care la fel este intermediar și dacă de la alți doi operatori UcrInterErgo și Maldavskii Agres procură energie electrică cu 4,039 cenți, atunci nuștiu de ce din mai 2008, Republica Moldova începe a procura energie ecltrică cu 0,53 dolari. Adică cu 1,3 cenți mai scump decât s-a procurat până acuma. Calculelel arată și sunt aici enunțate că doar în perioada mai-decembrie 2008, populația Republicii Moldova a plătit nejustificat în buzunarele acestei firme EnergoPartneor 14 milioane jumătate de dolari. Și acest lucru a fost posibil cu participarea nemijlocită a lui Igor Dodon, care în baza dispoziției Prim-ministrului Zinaida Greceanîi a mers în cadrul unei delegații în componență foarte restrânsă la Kiev și a negociat acest contract și după așa bună negociere populația Republicii Moldova a fost sărăcită de această sumă de peste 14 milioane de dolari. Iată un element, o componentă pe care noi am depistat-o și suntem ferm convinși că aceste componente de participare obscură a lui Igor Dodon avem cu duiumul.
Noi considerăm că Igor Dodon trebuie să fie demis, că Igor Dodon nu poate să fie președinte al Republicii Moldova, dar nu din considerente care încearcă să facă Plahotniuc, nu din considerente geopolitice, nu din considerente pe unele subiecte care dezbină profund societatea și contribuie la creșterea raintingului lui Dodon, dar pe alt criteriu, deoarece avem un președinte corupt și escroc.
Chiril Moțpan: Este tocmai segmentul la care voiam să mă refer și eu, la faptul că președintele nu ne nici într-un caz nu exprimă interesele acestei țări, a acestor cetățeni, și nu doar este unul care profanează idealurile noastre naționale, ci și unul care pare a fi un hoț ordinar pentru că ignoră cu desăvârșire legile existente ale acestei țări. Vreau să reamintesc dânsului că niciodată într-un stat nu vor fi respectate legile unde nu există frică de pedeapsă, asta spunea Sofocle cu o mie de ani în urmă și iată că este un adevăr pe care trebuie să ni-l reamintim de fiecare dată. În Republica Moldova incompetența, încălcarea flagrantă a legilor statului a devenit o normă. Igor Dodon este un exponent al guvernării mafiote de la noi, jucând în tandem cu Plahotniuc și cu încă câțiva actori acolo care își bat flagrant joc de interesele eacestei țări. Eu o să amintesc doar de faptul care a lovit puternic în memoria camarazilor căzuți în războiul de la Nistru, că a fost Dodon a fost cu sinceritatea lui juvenilă a fost la Tiraspol și a depus flori la monumentul cazacilor care au luptat împotriva cetățenilor Republicii Moldova, ucigând aici cu sânge rece oamenii. O să pomenesc și de alte lucruri de care și-a bătut joc și continuă să facă acest lucru așa-zisul președinte Igor Dodon. Este regretabil că Republica Moldova astăzi, în sec. XXI nu are noroc în fruntea țării de niște oameni cu demnitate, niște oameni care ar gândi și ar trăi pentru interesele țării. Iată acesta este nenorocul mare pe care îl trăim noi cu dumneavoastră astăzi.
Este un exponent al oligarhiei, cu desavârșire demonstrat acest lucru, un exponent al oligarhiei și un tip care nu-și respectă proveniența sa, de fiu al acestui neam. Din păcate asta este Dodon astăzi.
Andrei Năstase: Dacă sunt întrebări, vă rog.
Jurnalist: Da, am o întrebare. Bine, nu sunt jurist și vreau să clarific, e mai mult o întrebare de concretizare. Apelul dumneavoastră este lansat către procurorii onești sau către Parlament, care poate decide sau poate obține punerea sub acuzare a Președintelui?
Andrei Năstase: Ați remarcat bine accentele puse de noi. Am constatat că instituțiile coercitive ale statului, dar și alte instituții și bine ați remarcat că și Parlamentul ar fi putut să se sesizeze în acest sens, pentru că este vorba de banul public, este vorba de niște derapaje ale președintelui, dar n-au făcut-o și în condițiile în care acest lucru nu s-a produs, în condițiile în care procesul decizional în Republica Moldova este profanat principiul transparenței este profanat la fel, noi am făcut apel către oricare dintre procurorii sau ofițerii de urmărire penală onești din cadrul Procuraturii sau din cadrul Centrul Național Anticorupție. Înțelegem foarte bine ca și instituție Procuratura Generală este capturată, ca și instituție Centrul Național Anticorupție este capturat, facem apel la conțtiința, la curajul unor procurori, a unor ofițeri de urmărire penală care ar putea să se autosesizeze, pur și simplu se autosesizează cu privire la aceste derapaje și inițiază unproces penal, să-și asume oricare dintre procurorii care fac parte astăzi din Procuratură își pot asuma unn asemenea exercițiu.
Ați remarcat foarte bine și mă bucur că ați făcut această precizare și este util și pentru toată lumea. Noi nu considerăm că trebuie să ne adresăm la instituțiile coercitive ca instituție, pentru că sunt controlate politic și mafiotic, înțelegem foarte bine acest lucru și atâta timp cât nu vom schimba clasa politică, cât nu vom da libertate instituțiilor, cât nu vom consolida aceste instituții, sigur că șansele sunt foarte foarte mici. Noi facem o constatare politică că Igor Dodon este vasalul, este complicele acestui regim hibrid, face tot ce-și dorește, își cumpără aparate de fotografiat la prețul de 13 ani de pensie a unui bugetar, cheltuie bani obscuri chipurile în vederea reparației președinției, bani obscuri pe baza cărora nu avem garanția că nu s-au făcut angajamente obscure pentru Republica Moldova. Vom afla după ani de zile că Republica Moldova este angajată eu știu în niște lucruri păguboase pentru cetățenii noștri. De către cine? De către cineva care vrea să-și facă mendrele pe scurta perioadă de timp cât este Președinte. Iată de ce, am constatat că Procuratura ca instituție nu a intervenit și acest lucru era în mod obligatoriu trebuia să se producă, noi avem cred că 10 zile dacă nu 2 săptămâni da? Cam 2 săptămâni de cand am lansat în spațiul public solicitarea ca instituțiile coercitive să ia act și să intervină în acest dezmăț. Este incalificabil ca nici pe un site al președinției, nici pe cel al Achizițiilor Publice, nici pe cel al Cancelariei de Stat să nu avem nici o știre, nicio informație privind proveniența banilor utilizați de președinție la reparația celor 2 edificii, de asta insistăm iarăși, facem apel la conștiința oamenilor de bună credință din interiorul sistemului. Avem nevoie de cineva de acolo care să dea dovadă de curaj, să dea dovadă de integritate, de profesionalism și să inițieze aceste cauze penale. Ar fi o, dacă ne-am adresa astăzi la procurorul general desemnat de Plahotniuc cu complicitatea lui Dodon, ați văcut în spațiul public acum a ieșit, Dodon va face posibilul ca un procuror onest să fie instalat. Ce a făcut el? A închis ochii atunci când decret ilegal acest Harunjen a fost numit procuror general. Deci există complicitate prin omisiune din partea lui dodon și acest lucru va trebui să fie investigat de un procuror onest, integru și profesionist.
Jurnalist: Aceste acțiuni vor avea o finalitate? că până la urmă tot Parlamentul decide dacă îl pune sub acuzare sau...?
Andrei Năstase: Nu Parlamentul decide dacă îl pune sub acuzare. Procedura de suspendare este inițiată de Parlament iar sub acuzare trebuie să-l pună un procuror așa cum spuneam un procuror onest, integru și profesionist. Sigur că speranța că acest lucru se va produce este foarte și foarte mică. Cetățenii Republicii Moldova trebuie să înțeleagă. Cei care își mai puneau speranța în Igor Dodon că va fi luptătorul cu regimul, că va fi... trebuie să înțeleagă că astăzi Dodon este protejatul acestui regim, că Dodon este protejatul instituțiilor zise de drept în Republica Moldova. Ei se vârcolesc în spațiul public și ne fac nouă spectacol geopolitic, iar pe domeniul anticorupție, pe domeniul cu lupta cu marea și mica corupție ei nu fac absolut nimic pentru că ar veni în contradicție cu interesele lor. Și a grupării lui Dodon, și a frupării lui Dodon. Și iată ziua ei ne fac spectacol geopolitic, iar seara se duc și împart banii, împart ambasadorii, împart judecătorii, procurorii și așa mai departe. Iar ca un detaliu aparte trebuie să știți că parte a înțelegerii dintre Plahotniuc și dodon este Moldova-Gaz. O parte din banii pe care cei doi îi fură de la cetățenii Republicii Moldova prin plata acestora a energiei electrice, ajung să fie utilizați la tot felul de reparații și construcții. Aici este de domeniul procuraturii să se documenteze, noi nu avem pârghiile de a face anchete. Eu nu sunt procuror, nu am tendință de procuror ca să mă ocup cu așa ceva, dar asta nu înseamnă că noi nu avem dosarul fiecăruia deja pregătit. Avem un capăt de bănuială rezonabilă, ca să nu fie interpretat în sensul în care îi place justiției lui Plahotniuc legat de reparația și construcție celor două edificii, iată mai avem un capăt de bănuială rezonabilă dacă vreți în ce privește sectorul energetic, complicitatea la furtul cetățenilor Republicii Moldova a celor 2 indivizi.
Așa cum în 2008- 2009, în perioada comunistă Dodon a facilitat privatizarea de către Plahotniuc a hotelului Codru, exact așa se întâmplă în domeniul energetic, domeniul firmelor off-shor din care s-au înfruptat și Plahotniuc, și Șevciuc, și Dodon și toți cei care au fost până acuma la guvernare.
Jurnalist: Cunoașteți vreun precedent când de exemplu procurorii au mers împotriva conducerii unei instituții cum spuneți dumneavoastră...?
Andrei Năstase: Nu s-a întâmplat în Republica Moldova, iar cel care a îndrăznit să facă declarații cunoaștem cazul unui ofițer de urmărire penală din cadrul CCEC-ului atunci, a fost nevoit să plece din țară. Dar este timpul ca odată și odată procurorii să-și asume acest lucru. Dacă astăzi aș fi procuror, asta aș face: aș iniția un procesl penal împotriva lui Dodon pentru ceea ce v-am expus astăzi și pentru sistemul energetic, iar pentru Plahotniuc slava Domnului este cea mai gravă infracțiune săvârșită împotriva acestui popor- uzurparea puterii de stat, iar după asta vin genocidul social și așa mai departe. Asta ar trebui să facă astăzi un procuror. Un procuror onest care sunt sigur nu mai... există în cadrul sistemului procuraturii în justiția moldovenească există oameni care nu s-au pătat, care ar putea face, dar iată frica probabil încă îi domină.
Alexandru Slusari: Totodată noi mai dăm și un semnal pentru partenerii noștri de dezvoltare. În primul rând sub aspect politic demascăm, deconspirăm din nou jocul geopolitic. Pentru că Plahotniuc tot timpul spune că este problema geopolitică, sunt vine Dodon cu inițiativele de schimbare a vectorului extern dar iată el este ultimul bastion, aici va lupta cu dânsul, dar noi spunem că nu-i nevoie de războiul geopolitic. Sunt probleme mult mai grave, și nu cred că electoratul lui Dodon să fie foarte fericit dacă toate aceste fapte vor fi investigate și puse la dispoziția populației. Și pentru europeni la fel această cale este mult mai corectă în care va fi conectată justiția, să vadă că avem justiția funcțională, există lupta împotriva corupției, dar aceste lucruri sunt lipsite cu desăvârșire și din noi se dmeonstrează că banii care au fost alocați în justiție, în lupta cu corupția au fost în mare parte folosiți irațional sau furați și pur și simplu partenerii de dezvoltare urmează să se gândească: cât se poate de asistat la acest spectacol ieftin geopolitic și totodată să rămână Moldova cu corupția mare necombătută și cu justiția nefuncțională?
Jurnalist: Dar iată Dodon poate fi tras la răspundere?
Andrei Năstase: Păi iată v-am citit și care sunt articolele pe care...
Jurnalist: ...în vedere capitolul 81 al Constituției din câte știu eu prevede că Președintele se bucură de imunitate, iar Parlamentul poate hotărî punerea sub acuzare a Președintelui și aici noi, nefiind juriști, apare o întrebare: cum este posibil ca dumnealui să fie tras la răspundere, un simplu procuror onest.. fără...?
Andrei Năstase: Important este ca aceste fapte să fie investigate. Și pot fi investigate inițial pot fi investigate inrem. Nu știți ce înseamnă investigații inrem, da? Investigații în rem și este investigație în personam. Tocmai pentru că în spațiul public au apărut informații că instituțiile statului, instituțiile publice au fost reparate din bani obscuri, dacă nu te duce capul să te duci direct la Plahotniuc și la Dodon, intentezi un dosar penal inrem, cum se spune în limba rusă, „po faktu”. Investighezi, scoți la iveală și vii cu demersurile necesare către Parlament dacă este cazul, înțelegeți? Deci noi spunem în momentul de față trebuie să existe voință. Unu, voință politică pentru așa ceva, dar această voință politică nu există pentru că există un tandem, noi avem de a face astăzi cu un regim hibrid, un regim oligarhico-geopolitic și atunci sigur că voință politică nu există. Voință politică pentru a da libertate instituțiilor de drept din statul ăsta să investigheze toate derapajele și antidemocratice, dar și iată această să inițieze o luptă reală cu corupția. Acest lucru nu se produce. Nu se produce pentru că o labă se spală pe alta, sau o mână se spală pe alta. În cazul nostru...
Alexandru Slusari: Nici o persoană din Republica Moldova nu este absolvit de la răspunderea pentru faptele sale. Altă întrebare e că pentru unii demnitari de stat de rang mai înalt există procedura specială și asta-i altă întrebare, dar toate faptele acestea dacă vor fi investigate ele vor constitui componentă de infracțiune, în mod normal vor fi transmise către Parlament și nu trebuie să inventăm roata. Vedeți analizați în ultimii 5 ani câți șefi ai statului au fost trași la răspundere și demiși pentru fapte de corupție. Brazilia, Argentina, Coreea de Sud și țările care nu putem să spunem că sunt democrații ideale. Adică se poate.
Andrei Năstase: Se poate, important este să se vrea. Și un lucru foarte important pe care trebuie să-l transmitem opiniei publice naționale și poate în primul rând opiniei publice internaționale, instituțiilor pe care le intoxică zilnic Plahotniuc prin firmele sale de lobby și prin miniștrii noștri sau prin amabasadorii noștri. Plahotniuc încearcă să acrediteze ideea că poate face cu Platforma Demnitate și Adevăr, poate face tot felul de târguri, pentru funcții, pentru favoruri, ceea ce este un fals. Niciodată nu am făcut și nu vom face un troc cu mafia. Niciodată nu vom accepta favorurile, funcțiile și tot felul de beneficii din partea unui criminal ca și Plahotniuc. Și acest lucru trebuie să-l înțeleagă Bucureștiul, trebuie să-l înțeleagă Bruxelles-ul, Berlin, Washington și toată lumea. Acest criminal trebuie să stea la pușcărie. Nu putem sta la masă cu un criminal. Un procuror nu are ce căuta la masă cu criminalul. Ca să fie clară chestia asta și să nu se cadă în plasa acestor dezinformări din partea lui Plahotniuc. Asta încearcă, în ce privește alte partide le privește pe acele partide, sunt sigur că mai sunt în republica asta politicieni care nu ar face niciodată târg cu Plahotniuc. Cert este că Platforma Demnitate și Adevăr la un asemenea târg nu va merge absolut niciodată și acest individ trebuie să înțeleagă acest lucru și orice atacuri la adresa Platformei în teritoriu sau la nivel central nu vor produce niciun fel de rod în acest sens.
Sper că mesajul nostru a fost înțeles, sper că mesajul nostru va fi difuzat în spațiul public, vă mulțumim frumos, dacă nu mai sunt întrebări, pentru faptul că ați participat și de ce nu la următoarea noastră întâlnire vom discuta mai în detaliu și cu privire la procedurile care urmează a fi parcurse în cazul suspendării. O întrebare esențială în momentul de față. Dacă tot există această dispută între cei doi, între Plahotniuc și Dodon, ce-l împiedică pe Plahotniuc să-l suspende astăzi din funcție? Ce-l împiedică?
Jurnalist: Cum credeți, care ar fi decizia Curții Constituționale... (indescifrabil)...
Andrei Năstase: Nu, dar asta sunt răspunsuri de serviciu, nu mă impresionează. La fel ca și cu limba română răspunsul lui Plahotniuc și toate, el la toate are răspunsuri și pentru toate are vinovați. Doar el este nevinovat în țara asta, el care conduce această țară din spatele lui Voronin sau din fața tuturor, de cel puțin 15 ani de zile. Iată haosul din țară are vinovați, are răspunsuri pentru haosul din țară. Pentru furtul miliardului are răspunsuri și are și vinovați. Pentru spălătoria de miliarde are răspunsuri și vinovați, doar că el rămâne marele beneficiar al tuturor acestor hoții.
Putem să rămânem să continuăm discuția noastră.
A, încă o chestie, dacă mai suntem în direct, sper că mai suntem în direct. La ora unu, la Curtea de Apel Chișinău se va desfășura procesul politic, este un proces politic, avem de a face cu un deținut politic- Alexei Alexeev, Platforma Demnitate și Adevăr va merge acolo și va fi prezentă pentru a susține acest om nevinovat, pentru că în locul lui putea fi oricine dintre cetățenii activi, dintre cetățenii deșteptați ai acestei țări. Noi vom fi alături de Alexei Alexeev, noi vom rămâne în continuare alături de oamenii cu demnitate, oamenii cu adevăr. Vă invităm și pe dumneasvotră să veniți la Curtea de Apel și să mediatizați acest eveniment pentru că este important. Este un proces politic care repet, se poate întâmpla oricui. Vă mulțumim.