Preambul

Chat-ul Privesc.Eu a fost dezvoltat ca o platformă de comunicare și comentare a evenimentelor transmise în direct sau înregistrate. Nu există limite de vârstă, sex, rasă, orientare sexuală, apartenență etnică, religioasă, politică sau de alt gen, singurul lucru care vi se cere este să vă comportați decent și să manifestați respect față de utilizatorii și administratorii chat-ului.

Acest chat este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie să fie respectate de utilizatorii săi. Din momentul în care îți pui un nume de utilizator și scrii primul comentariu pe chat accepți regulile.

Dreptul de folosire al chat-ului vă este acordat gratuit în baza respectării prezentului regulament.

Încălcarea regulilor prezentate în acest Regulament duce la sancțiuni, de la avertisment și ștergerea comentariilor până la blocarea posibilității de comentare pentru o perioadă determinată.

1. Reguli generale

1.1 Utilizatorii care nu doresc să se identifice prin alegerea unui nume de utilizator vor fi automat indentificați cu o parte din numărul său IP pentru a nu induce în eroare alţi utilizatori şi pentru a asigura o bună comunicare pe chat.

1.2 Folosirea numelor de utilizator care conţin înjurii, trivialităţi, cuvinte vulgare, cu conotaţii sexuale, calomniatoare la adresa diverselor persoane publice, sau care prin conţinutul lor, fac reclamă la diverse site-uri, firme sau produse, precum şi numelor proprii care nu vă aparţin, este interzisă.

1.3 Orice instrucţiuni şi recomandări primite din partea administratorilor acestui chat sunteţi rugaţi să le urmaţi şi să le respectaţi.

Pe chat-ul Privesc.Eu urmatoarele activități ale membrilor sunt strict interzise:

1.4 atacul la persoană, jignirea sub orice formă a utilizatorilor chat-ului folosirea de cuvinte obscene, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior și nu a persoanelor care le-au expus.

1.5 publicarea mesajelor (cometariilor) sau abordarea unor teme, subiecte care contravin legislației României sau Republicii Moldova sau care instigă la încălcarea legislației.

1.6 pubicarea aceluiași mesaj sau publicarea de mesaje similare mai mult de două ori (flood).

1.7 publicarea mesajelor care nu au legătura cu subiectul transmisiunii (offtopic).

1.8 încălcarea intenționată și repetată a regulilor gramaticale.

1.9 scrierea exclusiv cu MAJUSCULE.

1.10 publicarea mesajelor ce conțin publicitate de orice gen, inclusiv publicarea legăturilor externe care nu au legătură cu subiectul discutat. Este permisa postarea legăturilor externe sau a informației care au scopul de a clarifica, completa sau detalia tema comentată.

1.11 colectarea oricărui gen de informație indentificabilă personal de la utilizatori, moderatori sau administratori.

1.12 restricționarea în orice mod a accesului utilizatorilor la platforma de comunicare precum și folosirea de mijloace ce blochează și/sau restricționeaza afișarea mesajelor.

1.13 discutarea diferitor activități ilegale.

Prin publicarea mesajelor pe chat-ul Privesc.Eu, sunteți singurul responsabil pentru acestea și în cazul unor litigii care pot apărea în urma postării unor mesaje al căror conținut încalcă prevederile de mai sus, veți fi idenficat după IP și veți suporta consecințele respective.

Acest set de reguli nu este exhaustiv.

Administratorii îşi rezervă dreptul de a proceda aşa cum consideră ei că este mai bine pentru funcţionarea eficientă şi corectă a chatului chiar dacă acest lucru implică blocarea unor utilizatori.

2. Recomandări

Utilizatorii trebuie să ţină seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea în bune condiţii a chat-ului Privesc.Eu:

2.1 să respecte toate interdicţiile de mai sus, în caz contrar administratorii pot apela la sancţiuni, variind de la un simplu avertisment până la blocarea accesului utilizatorilor, iar dacă este cazul, la autorităţile competente potrivit legislaţiei în vigoare.

2.2 să nu publice inutil replici de 1-2 cuvinte sau simboluri de genul “?”, “lol”, “ha”, “na” etc; de asemenea să nu dea un răspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar dacă au idei coerente şi pertinente.

2.3 să nu publice comentarii deplasate la adresa altor utilizatori şi să încerce să îi ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar dacă unele pot părea foarte “banale” şi “simple”.

2.4 să se abţină de la postarea unor mesaje voluminoase şi/sau greu de citit ce nu sunt adaptate pentru a fi vizualizate pe acest chat.

3. Utilizatorii sunt obligaţi:

3.1 să se comporte în mod civilizat şi să manifeste toleranţă şi respect faţă de ceilalţi utilizatori, moderatori şi administratori ai chat-ului.

3.2 să respecte cu stricteţe prezentul Regulament şi să contribuie la respectarea lui de către ceilalţi utilizatori.

3.3 să publice comentarii adecvate şi relevante menite să contribuie la dezvoltarea, îmbunătăţirea şi stimularea discuţiilor, polemicilor constructive şi în mod general a procesului de comunicare pe chat.

4. În acelaşi timp, Utilizatorii au dreptul:

4.1 să comenteze liber, conform convingerilor personale orice subiect/eveniment care va fi transmis de către Privesc.Eu, cu condiţia că acestea să nu încalce prezentul Regulament, normele etice şi morale din societate precum şi legislaţia în vigoare.

4.2 să se adreseze administraţiei Privesc.Eu în cazul în care consideră ca i-au fost încălcate anumite drepturi sau pentru a raporta anumite abuzuri din partea altor utilizatori.

5. Rangul

Un utilizator cu rangul mare poate șterge comentariile unui utilizator cu rangul mai mic. Utilizatorul are o limită de comentarii șterse per chat în dependență de rang.

6. Prevederi finale

Administrația Privesc.Eu nu poarta nici un fel de responsabilitate pentru video transmis sau conținutul comentariilor postate de către utilizatori.

Deși încercăm să monitorizăm cât mai atent conținutul mesajelor publicate, Privesc.Eu nu își asumă răspunderea pentru regulile încălcate de către utilizatorii acestui chat.

Includerea video-urile sau a widgetului de pe privesc.eu poate fi făcută doar cu acceptul prealabil al administrației Privesc.Eu.

Acest regulament intră în vigoare din momentul plasării lui pe site-ul Privesc.Eu și poate fi modificat fără înștiințări prealabile atunci când situația o impune.

Este bine să verificați această pagină periodic pentru a fi la curent cu eventualele actualizări.

Nici un utilizator al chatului nu poate invoca drept scuza pentru încălcarea Regulamentului faptul că nu știa de existența lui.

Privesc.Eu își asumă obligația de a publica o legătură către prezentul Regulament pe pagina principală, astfel ca acesta să poată fi ușor identificat și citit.

Orice încălcare a prezentului Regulament permite administratorilor Privesc.Eu sa dea avertismente și in cele din urmă sa restricționeze (la libera lor discreție) accesul utilizatorilor în cauză, pe o perioada determinată sau nedeterminată.

Comunicați cu plăcere!