Urmărește canalele noastre de Telegram pentru a afla despre începutul evenimentelor transmise live în România și Republica Moldova

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de decorare a doamnei Stela Popescu, a domnului Florin Piersic și a membrilor trupei Cargo

„Stimată doamnă Stela Popescu,
Stimate domnule Florin Piersic,
Stimați membri ai trupei Cargo,

Suntem aici pentru a vă recunoaște și onora talentul și cariera artistică, prin acordarea Ordinului Național „Steaua României” și, respectiv, a Ordinului „Meritul Cultural”. Vă felicit și vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră la prestigiul actului artistic și de cultură din România.

Doamnă Stela Popescu, sunteți un reper inconfundabil al teatrului de comedie și revistă românesc. Generații de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum și în numeroase filme și seriale de televiziune.

Domnule Florin Piersic, în țară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalității artei scenice românești și un veritabil exemplu de longevitate și tenacitate. În film și pe scenă ați întruchipat modele umane și ați dat viață unor idealuri morale pentru generații întregi de români.

Stimați membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaștere națională și europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsați să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!

În încheiere, urez tuturor celor cărora astăzi, în numele Statului Român, le-am înmânat însemnele prețuirii națiunii, multă sănătate și puterea de a sluji pe mai departe publicul care vă îndrăgește!

Vă mulțumesc!”

Citate Video